Ενημέρωση από την συγκέντρωση αλληλεγγύης στις εξεγερμένες ζαπατιστικές κοινότητες

solidariozapatasygentro01

Συγκέντρωση και πορεία αλληλεγγύης στις εξεγερμένες ζαπατιστικές κοινότητες και ειδικότερα στις βάσεις στήριξης της κοινότητας Ρεαλιδάδ που δέχτηκαν ένοπλη επίθεση από παραστρατιωτικές ομάδες που είχε ως αποτέλεσμα τη δολοφονία του συντρόφου ζαπατίστα  Γκαλεάνο και τον τραυματισμό άλλων 15, πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 20 Μάη στην πρεσβεία του Μεξικού στο Κολωνάκι.

Στην κινητοποίηση που καλούσαν οι «αλληλέγγυες/οι από τον αναρχικό, αντιεξουσιαστικό, ελευθεριακό χώρο» συμμετείχαν σχεδόν 300 αλληλέγγυοι/ες από αυτοοργανωμένους χώρους, πολιτικές, κοινωνικές και ταξικές συλλογικότητες, συνελεύσεις γειτονιών καθώς και μεμονωμένοι αγωνιστές. Για περισσότερο από μιάμιση ώρα ακούγονταν μηνύματα αντιπληροφόρησης και στήριξης του αγώνα των ζαπατίστας από τη μικροφωνική που είχε στηθεί στην πλατεία Κολωνακίου, μια πλατεία γεμάτη από κόσμο, πανώ, αλληλεγγύη και οργή. Μοιράστηκαν εκατοντάδες κείμενα που ενημέρωναν σχετικά με τον πόλεμο «χαμηλής έντασης» και τις επιθέσεις που δέχονται οι εξεγερμένες ζαπατιστικές κοινότητες, καθώς και το κείμενο του ΕZLN, «Ο ΠΟΝΟΣ ΚΑΙ Η ΟΡΓΗ», ενώ οι δρόμοι γέμισαν από τρικάκια.

solidariozapatasygentro10

Κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης αποφασίστηκε από όλους/ες η πραγματοποίηση πορείας η οποία κινήθηκε από την πλατεία Κολωνακίου μέσω της οδού Σόλωνος προς τα Εξάρχεια. Κρατώντας πανώ που έγραφαν: «Πληθαίνουν τα σημάδια του πολέμου στην Τσιάπας, αλληλεγγύη στις εξεγερμένες ζαπατιστικές κοινότητες. Solidaridad con las comunidades rebeldes zapatistas», «Το μεξικανικό κράτος δολοφονεί, σύντροφος Γκαλεάνο νεκρός από σφαίρες παραστρατιωτικών», «Solidaridad con las comunidades zapatistas, Autonomía» πορευτήκαμε στους δρόμους του κέντρου της Αθήνας που γέμισαν από τα γεμάτα παλμό και πάθος συνθήματα μας: «Δρόμοι της Αθήνας, βουνά του Μεξικού, μια μέρα η εξέγερση θα γίνεται παντού», «Ο εχθρός μας είναι το κράτος και ο καπιταλισμός ο σύντροφος Γκαλεάνο είναι ζωντανός», «Η αλληλεγγύη το όπλο των λαών πόλεμο στον πόλεμο των αφεντικών», «Το δίκιο το έχουν οι εξεγερμένοι και όχι οι ρουφιάνοι και οι προσκυνημένοι» κ.α.

Η συγκέντρωση και η πορεία ήταν το αποτέλεσμα μιας σειράς ανοιχτών συνελεύσεων οι οποίες πραγματοποιήθηκαν το προηγούμενο διάστημα μετά από κάλεσμα των «Αλληλέγγυων από τον αναρχικό, αντιεξουσιαστικό και ελευθεριακό χώρο» και στις οποίες συμμετείχαν ομάδες και άτομα από αυτοοργανωμένους χώρους, πολιτικές, κοινωνικές και ταξικές συλλογικότητες, συνελεύσεις γειτονιών, αλληλέγγυοι/ες στους ζαπατίστας και συλλογικά αποφασίστηκαν τα χαρακτηριστικά της κινητοποίησης, το κείμενο αντιπληροφόρησης καθώς και η αφίσα – κάλεσμα η οποία κολλήθηκε τόσο στο κέντρο της Αθήνας όσο και σε πολλές γειτονιές από αλληλέγγυες συλλογικότητες και άτομα.

 Αναγνωρίζοντας τον εαυτό μας ως κομμάτι του παγκόσμιου ψηφιδωτού των αδιαμεσολάβητων αντιστάσεων και αγώνων, εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στον ζαπατιστικό λαό  και ενώνουμε τις φωνές μας για να φτάσουν ως τον σύντροφο Γκαλεάνο,  φωνές που λένε πως ο αγώνας για έναν κόσμο με ελευθερία, ισότητα, αξιοπρέπεια και αλληλεγγύη θα δίνεται παντού και πάντα μέχρι την τελική νίκη…

Η ΕΞΕΓΕΡΜΕΝΗ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΔΕΝ ΠΑΡΑΔΙΝΕΤΑΙ, ΔΕΝ ΞΕΠΟΥΛΙΕΤΑΙ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΙΣ ΕΞΕΓΕΡΜΕΝΕΣ ΖΑΠΑΤΙΣΤΙΚΕΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟΝ EZLN

solidariozapatasygentro02

solidariozapatasygentro03

solidariozapatasygentro04

solidariozapatasygentro05

solidariozapatasygentro06

solidariozapatasygentro07

solidariozapatasygentro08

solidariozapatasygentro09

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.